mrt 2024

Kosten €7,50

De geheimen van de Matthäus-Passion

Een boeiende lezing over de geheimen van de Matthäus-Passion van Bach in de Reestkerk door Rinke van der Valle met beelden, geluidsopnamen en videofragmenten.

De Matthäus-Passion is één van de langste en meest bekende (en ook geliefde!) compositie van Johann Sebastian Bach. Het is een ingewikkeld stuk dat ontstaan is in een tijd die ver achter ons ligt. De bewondering voor dit meesterwerk van Bach wordt nog groter als je meer over de achtergronden weet van dit stuk.

In de lezing met als titel “De geheimen van de Matthäus-Passion” komen vragen aan de orde als:

-Hoe is het de Matthäus-Passion tot stand gekomen?

-Hoe heeft Bach de tekst muzikaal vormgegeven?

-Hoe werd de Matthäus-Passion door Bach zelf uitgevoerd?

-Hoe is de huidige uitvoeringspraktijk?

Met veel beeld – en geluidsfragmenten zal Rinke van der Valle onder meer schetsen hoe de Matthäus-Passion is opgebouwd en hoe Bach de teksten omzet in bijpassende muziek. Tijdens dit evenement is er een pauze. U bent welkom voor een drankje tijdens de pauze en na afloop. U kunt daarvoor muntjes aanschaffen.

Beste hier uw ticket: