GEANNULEERD
18
dec 2021

20:00 uur

€12,50

GEANNULEERD – De Mooiste Kerst met V-Capella

Tot onze spijt hebben we vanwege de verscherpte maatregelen moeten besluiten ‘De mooiste Kerst met V-Capella’ te annuleren.

Heeft u een kaartje gekocht dan wordt u deze dagen via mail geïnformeerd over de verdere gang van zaken.

We hopen op begrip voor deze situatie en bieden onze excuses aan voor eventueel ongemak.

Tussen de weilanden, staat in het donker een kerkje…

Door het licht in het kerkje, valt de schaduw van de raampartijen, buiten op de met sneeuw bedekte stoep.

Die schaduw nodigt uit, net als de bekende klanken van de prachtigste kerstliederen…

Komt u binnen?

Ontvang het ultieme kerstgevoel bij het horen van liedjes zoals ‘Stille Nacht’, ‘Winter Wonderland’, en ‘Ave Maria’, maar ook verrassende versies van bijvoorbeeld ’The First Noel’, ‘Mary did you know’ en Leonard Cohens bekende ‘Hallelujah’.

V-Capella is een vijfkoppige vocal group uit Dedemsvaart, met vierstemmige zang. V-Capella zingt vaak onder begeleiding van piano of gitaar, maar ook a capella.

Geen toeters en bellen dus, maar muziek in haar puurste vorm. Precies wat u verwacht met Kerst.

V-Capella (spreek uit als ‘vie-capella’) ontstaat in 2016, wanneer Peter Kip (tenor) gevraagd wordt om op te treden op een CenterParcs locatie tijdens Kerst. Peter besluit dat alleen ook maar alleen is, en vraagt Marije Welling, toetseniste van een koor welke Peter op dat moment dirigeert, om voor de gelegenheid mee te doen. Daarnaast vraagt hij ook Sharon Doldersum (sopraan) en Hadassa Schalen (alt), welke hij beiden kent van de plaatselijke musicalvereniging. Alle dames zeggen toe en het gelegenheidskwartet treedt met veel plezier op.

In 2017 worden ze opnieuw uitgenodigd om tijdens Kerst op te treden in CenterParcs, waardoor het besluit valt om het niet meer bij deze gelegenheid te laten. Tijdens een repetitie ontstaat de naam V-Capella, een verbastering van het woord A capella. De V staat voor vocaal en voor vier, het aantal leden in de groep.

Om V-Capella compleet te maken wordt in 2018 ook Laurens Bijker (bas) erbij gevraagd. Ook hij is een bekende van Peter, Sharon en Hadassa via de musicalvereniging. Gelukkig kan de V van V-Capella ook voor vijf staan! In dit jaar wordt ook de Stichting V-Capella opgericht.

Kortom, een avond om niet te missen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u snel in en blijf op de hoogte.