12
febr 2023

14:00 uur

Gratis entree

Expositie Landschappen van Siemen Dijkstra

Siemen Dijkstra (1968) is opgegroeid in Pesse (Drenthe). Hier ontstond er een sterke verbondenheid met het Groningse en Drentse landschap.

Na zijn opleiding aan de Academie Minerva (grafiek en eerstegraads leraar tekenen) te Groningen werden deze landschappen het onderwerp voor inktstudies en niet veel later voor kleurenhoutsneden. Enerzijds om het landschap vast te leggen, anderzijds om ook de ziel te pakken in dit landschap. Hierbij lukt het hem om een subtiele sfeer neer te zetten vol kleurnuances en detaillering, gedreven door bezieling en nostalgie. Zijn landschappen laten dan ook meer zien dan de zichtbare werkelijkheid.

Door de jaren heen is zijn oeuvre  dan ook een soort archief geworden van landschappen zoals ze niet meer zullen bestaan.

Binnen onze landsgrenzen maar ook daar overheen komt er steeds meer waardering voor het werk van Siemen. In de afgelopen periode heeft hij de Culturele Prijs van Drenthe 2022 gewonnen en de prestigieuze Prix de Gravure Mario Avati 2011 van de Académie des Beaux-Arts in Parijs

Deze tentoonstelling is een impressie van landschappen uit een privécollectie. Wij zijn erg blij dat De Reestkamer deze werken mag exposeren.

De expositieruimte is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Zondag 19 februari en 19 maart is de Reestkamer gesloten.

De expositie is van 12 februari tot en met 15 april in de Reestkamer!

Expositiecommissie Reestkamer

expositie@reestkerk.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u snel in en blijf op de hoogte.