14
juli 2024

13:30 uur

Vrij entree

Kleurrijk contrast

Lijnenspel in warme kleuren, weergegeven in glas en schilderijen door twee kunstenaars.

Kleurrijk contrast is de titel van de dubbel expositie in De Reestkamer te Oud Avereest met werken van Marjan van Schaik uit Dedemsvaart en Gerard te Wierik uit Raalte

Te bewonderen op zondagen vanaf 14 juli tot en met 29 september 2024 van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Marjan van Schaik

Kleurrijk en abstract, dit zijn de meest kenmerkende aspecten van het werk van Marjan van Schaik. Haar grote passie is het blijven experimenteren met nieuwe technieken waarbij het glas altijd centraal staat. Dit is terug te zien in de verscheidenheid in haar werk.

Marjan studeerde in 2022 af aan de glaskunstopleiding aan het IKA in Mechelen (B). De door haar opgedane kennis en haar ervaring met de verschillende technieken deelt zij met veel passie met anderen in de workshops en cursussen die zij geeft in haar atelier in Dedemsvaart. Het werk van Marjan is te zien in beeldentuinen, galerieën en op het jaarlijks terugkerende evenement Glasrijk Tubbergen. Daarnaast maakt zij veel werk in opdracht zoals tuinobjecten en grafmonumenten.

Glas is sterk maar ook breekbaar.
Glas is weerbarstig maar vormbaar.
Glas is transparant en kleurrijk.
Glas spiegelt en reflecteert.
Glas leeft!

www.glasatelierbreekbaar.nl


Gerard te Wierik

Schilderen is beweging. Je kwast of paletmes in de verf dopen, de verf aanbrengen op het doek. Geconcentreerd, precies, soms wild en expressief. Je neemt afstand, loopt weer naar het werk toe en het proces begint opnieuw. Een onderschildering maken en dan kleur op kleur verschillende lagen aanbrengen tot deze lagen op het doek samensmelten tot één geheel: een kleurrijk contrast.

Gerard te Wierik exposeert een selectie van zijn werken uit de serie Movements. De essentie van deze serie is beweging, geïnspireerd op de natuur in Nederland en specifiek in Overijssel. De plek waar Te Wierik is opgegroeid en waar hij werkt. Hier zag hij de veranderende seizoenen, een milde bries dat het riet zachtjes laat ruisen, de groene velden die zich transformeren tot knalgele korenvelden en zompig bruin gras in de herfst.

Al deze vormen van beweging vinden zijn weg naar het doek in de vorm van kleurrijke geabstraheerde en abstracte werken met een bijzonder lijnenspel. Als kijker word je uitgenodigd mee te bewegen. Volg de lijnen met je ogen, neemt de tijd om te kijken. Lees het schilderij met je handen: het reliëf van de verf als braille. Kunst als movement.

www.gerardtewierik.nl

De expositie is te bewonderen alle zondagen vanaf 14 juli tot en met 29 september 2024 van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Toegang gratis.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u snel in en blijf op de hoogte.