apr 2023

Nadja Filtzer – Mijn zwervend hart

Nadja Filtzer neemt u mee op de wereldreis, de vlucht,  van haar Joodse voorouders. Met eigen muziek en volksmuziek van over de hele wereld.

In ‘Mijn Zwervend Hart’ neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de pogroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven.

Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filcer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet.