ColorWorld – Fotoexpositie van Mark Scheper

De wereld zien door een camera is als kijken met een andere bril. Het resultaat is een bijzondere foto expositie met beelden van Mark Scheper. De natuur in allerlei facetten is hierbij het hoofdthema.

Colorworld is de titel van de expositie in De Reestkamer te Oud Avereest met foto’s van Mark Scheper uit de Wijk.

Dynamiek in verstilde beweging, abstracte collages van alledaagse dingen, maar vooral natuur, landschappen en de rust die daarvan uit kan gaan zijn inspiratiebronnen voor ColorWorld.

Mark Scheper schrijft:

“Ik ben fotograaf met passie voor natuur en oog voor detail. Standpunt, zichtlijnen, (natuurlijk) licht, details en achtergrond, allemaal spelen ze een rol in een goede foto. Bij mijn fotografie zijn alle elementen van belang. Zowel het onderwerp als de omgeving waarin deze zich bevindt vragen aandacht en ik vind het een uitdaging de compositie zo te kiezen dat ik de toeschouwer meeneem in mijn beleving, zodat wat ik wil laten zien het best tot zijn recht komt.

Ik ben sinds ongeveer mijn 8e jaar bezig met fotografie. De ene periode wat intensiever dan de andere. Na in vroegere jaren met dia’s, negatieven en in de doka gewerkt te hebben ben ik later overgestapt op digitaal. Ik vind het fijn dat ik hiermee snel kan werken en ter plekke kan zien wat er beter/anders kan aan de foto.

Ik heb me een tijd bij een fotogroep aangesloten (4Fier050) waarbij we op een constructieve manier feedback gaven op elkaars foto’s. Dit was heel leerzaam en resulteerde uiteindelijk in een aantal exposities.

Mijn voorkeur gaat vooral uit naar landschapsfotografie en macrofotografie, maar ook abstract werk heeft mijn interesse. Ik werk intuïtief en meestal zonder duidelijk vooropgezet plan.”

Voor meer informatie over de expositie en de fotograaf:

www.colorworld.nl

www.facebook.com/ColorWorldPhotography

Te bewonderen van 1 oktober tot en met 3 december 2023 op zaterdagen en zondagen van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Toegang gratis.

Let op: de expositie is gesloten op zondag 15 oktober en zondag 19 november.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u snel in en blijf op de hoogte.